Wanneer men pakweg dertig jaar geleden sprak over het jaar 2000 ging dat vrijwel altijd over de technische vooruitgang die dan zou zijn gerealiseerd. Iedereen zou de beschikking hebben over een persoonlijke hulp in vorm van vriendelijke behulpzame robot. Auto’s zouden zweven en ga zo maar door.

BMB beveiliging staat gelukkig met beide benen op de grond en is hierdoor in staat om sommige van de toentertijd  gedane voorspellingen te verwezenlijken. Domotica  staat namelijk voor het toepassen van technisch middelen en het realiseren van voorzieningen die het leven veraangenamen. Hierbij valt te denken aan de koppeling tussen diverse systemen, bijvoorbeeld  het uitschakelen of verlagen van de verwarming door middel van het inschakelen van het alarmsysteem.

Het plaatsen van een camera waarvan de beelden te zien zijn op iedere TV in de woning, het automatiseren van de verlichting, of het vergemakkelijken van de toegang tot een woning voor de kinderen enzovoort. Allemaal voorzieningen die gezamenlijk DOMOTICA worden genoemd.